Planning and results-based management of capacity building projects in the South

RBM kurs i Hague, Nederland 9-10 April 2014
Anette skal holde kurs i Hague for  EIAE European Association for International Education. Kurset holdes på engelsk sammen med Axel Hoffmann fra Swiss tropical Public health Institute,  og tar for seg prosjektformuleringsfasen og resultatstyring av prosjekter innen institusjonsutvikling i høyere utdanningsinstitusjoner  Les mer om kurset her.

Posted in Nyhet | Kommentarer er skrudd av for Planning and results-based management of capacity building projects in the South

Anettes kurs på Bistandstorget i 2014

Indikatorer og resultatmåling 28-29 Januar 2014
Det var tid for et 2 dagers dypdypp i indikatorer og resultatmåling. Kurset har blitt holdt årlig siden 2008, men denne gangen samarbeidet jeg med Elise Guzda i forberedelsene. Målet var som alltid for deltagerne å bli god til å gjenkjenne en relevant og klar indikator når vi ser en. Vi snakker om kvalitative og kvantitative indikatorer samt innsamlingsmetoder og  Hvilken plass har indikatorene i prosjektoppfølgingssystemet og hvem har eierskapet til dem? Følg med på når kurset kommer opp neste gang på www.bistandstorget.no.

RESULTATRAPPORTING 8 mai 2014
Dette er et kurs for deg som skal skrive rapport eller kvalitetsikre rapporter og trenger faglig påfyll og motivasjon for å komme i gang med arbeidet. Vi tar imot eksempler fra deltagerne så kurset blir så relevant som mulig. Les mer om kurset i resultatsrapportering her.

 

Prosjektformuleringkurs 3-4. september 2014
Kom på kurs å lær å definere og formulere et prosjekt som igjen kan beskrives klart og tydelig i en søknad. Hva ber egentlig Norad og UD om i sine skjema? HVordan skal jeg klare å få målhierarkiet på plass? og indikatorer og risikofaktorer – hvorfor er det viktig? Følg med om prosjektformuleringskurset her.

Posted in Nyhet | Kommentarer er skrudd av for Anettes kurs på Bistandstorget i 2014

Anettes kurs på Bistandstorget våren 2013

Rapportkurs et 1-dags kurs torsdag 25. april 2013 (MRK NY DATO)
Skal du lage en rapport for et prosjekt eller program, så holder Anette et effektivt 1-dags kurs torsdag 25. april 2013.  Det er ekstra nyttig om du sender inn eksempler på forhånd. Elementer av disse kan evt tas med i undervisningen og sikrer at kurset blir relevent for deltagerne.

Prosjektsyklus / målhierarki og resultatstyring 13-14 mars 2013
Anette skal holde et grunnleggende kurs i prosjektsyklus/målhierarki og resultatstyring 13-14 mars 2013. Det vil være mulighet for å sende inn eksempler på forhånd. Elemementer av disse kan evt tas med i undervisningen og sikrer at kurset blir relevent for deletagerne.

 Indikatorkurs 16-17 januar 2013
Anette skal holde Indikatorkurs for Bistandstorget 16-17 januar 2013. Det vil være mulighet for å sende inn eksempler på forhånd. Elemementer av disse kan evt tas med i undervisningen og sikrer at kurset blir relevent for deletagerne.

 

 

Posted in Nyhet | Kommentarer er skrudd av for Anettes kurs på Bistandstorget våren 2013

Kurs – Evaluering- 24. oktober 2012 bistandstorget

Anette skal holde kurs på Bistandstorget 24. oktober 2012 i «Evaluering – oppskrift på oppdragsbeskrivelse». Meld deg på kurset her. Målgruppen for kurset er personer som enten selv skal bestille en ekstern eller semi-ekstern evaluering eller som skal kvalitetssikre oppdragsbeskrivelser.
Dette 1-dags kurset gir deg en praktisk gjennomgang av spørsmål som du vil kunne møte på; -Hva bør en god oppdragsbeskrivelse inneholde? Hva skal formålet med evalueringen være? Hva bør evalueringen fokusere på? Hvilke valg har jeg? Hvordan sikre læring fra evalueringen?

Posted in Nyhet | Kommentarer er skrudd av for Kurs – Evaluering- 24. oktober 2012 bistandstorget

Kurs -«Prosjektformulering -basert på Norad og UDs maler»

Jeg skal være kursleder på Bistandstorgets kurs «Prosjektformulering – basert på Norad og UD’s maler» som svholdes 29-30 august 2012 i Storgata 11, 4.etg «Verdensrommet»

Meld deg kurs her

Posted in Nyhet | Kommentarer er skrudd av for Kurs -«Prosjektformulering -basert på Norad og UDs maler»

Jubileumsseminar vellykket – Evalueringer – rett i skuffen?

56 personer meldte seg på Jubileumsseminaretsom markerte 5 års jubileum for både Mål og resultatstyring samt Nord/Sør-konsulentene. Seiminaret var åpent for alle, og deltagerne var fra frivillige organisasjoner i alle størrelser, samt flere offentlige institusjoner.

Målet med seminaret var at alle i et utvidet bistandsnettverk fikk sjansen til å dele erfaringer om evaluering med oss (jubilantene) og to bistandsorganisasjoner; SOS-barnebyer ved Trine Grønborg Christensen og Flyktningehjelpen ved Vibeke Risa. Seminaret ble avholdt 3. mai 2012 på Utviklingshuset i Oslo og vi ser frem til 10-års jubileet!

 

 

Posted in Nyhet | Leave a comment

Indikatorkurs 6-7 Juni 2012

Anette var kurseleder for Bistandstorgetskurs «Indikatorer og resultatmåling» 6-7 Juni 2012.
Juni er en måned med høyt tempo så vi var fornøyde med 14 påmeldte. Det ble en liten gruppe og evalueringen av kurset ble rett og slett best. I og med at kursene baseres seg i stor grad på eksempler fra deltagerne opplevde deltagerne kurset som relevant og nyttig.

 

Posted in Nyhet | Leave a comment